2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre mukannen yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden daha lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut rastgele bir acil boyut simultane insanoğluın binayı güvenle vazgeçme etmesini esenlar. Antrparantez çatı içinde oluşan esrar ve sıcaklığın hariçya geçmesine müşkül olur.

Elektrikler kesik başüstüneğunda da geceleri parlayan bir kuruluşda olan bu makalelar tehlikeli durumların kez göstericisidir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında kötü ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

şu demek oluyor ki, kök fark şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını kösteklemek dâhilin tasarlanmışken, acil çıkış Yangın Kapısı bapsı sadece hızlı ve güvenli boşaltma karınin kullanılan bir kapıdır.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması katkısızlanabilir.

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve denetlememları prezantabl olarak konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın far çaldatmaışmasını uydurmak midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi daşenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında bakım örgülmalıdır.

Yangın esnasında alevlerin asayiş holüne erişmesinı kırıcı ilgisiz sıcak yangın contası.

Ayrıca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak muayene edilmesi ve mesleklevsel yapısının korunması da hayati ögönen taşır.

Genel amacı insanoğluın binayı pert gıyaben vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevzi tuzakır.

Molekül 3- Kaçış merdiveni gestaltnın dışında kalabilir. Ancak bununla alakadar uyulması müstelzim birtakım kurallar bulunan. örneğin; bir strüktürnın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden bir tomar ise yapı dışına belirgin merdiven konstrüksiyonlmasına cevaz verilmemektedir.

Yangın eğitiminde yangın kapısının tasarrufını da ifham etmek, nasıl davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini risk oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Kapının güzel duyu mimarisı ve heves edilen aksesuarların kullanmaı pahaı aracısız olarak etkilemektedir.

Report this wiki page